6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1.YILINDA DEPREM BÖLGESİNDEYİZ
‘Adıyaman ve Kahramanmaraş Ziyaretlerimiz’
TDB Genel Başkanı A.Tarık İşmen, Genel Başkanvekili Burak Saran ve Genel Sekreteri Emel Uzer’in, deprem felaketinin 1.yılında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Dişhekimleri Odaları, meslektaşlarımız ve yetkililerle temaslarda bulunmak üzere 3-7 Şubat 2024 tarihlerini kapsayan deprem bölgesi ziyaretleri devam ediyor.
TDB Heyeti, Malatya’nın ardından 5 Şubat’ta Adıyaman’a geçerek Adıyaman Dişhekimleri Odası Başkanı Mahir Taştan ve Genel Sekreteri Yusuf Zeytin bir araya geldi. Adıyaman’daki ağız diş sağlığı hizmetleri ve meslektaşlarımızın sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra Adıyaman Ağız Diş Sağlığı Merkezi ziyaret edildi. Başhekim Abdullah Karakuş ve meslektaşlarımızla görüşerek bilgi alındı.
Daha sonra Adıyaman Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, Dekan Vekili Prof.Dr. Nihal Hamamcı, araştırma görevlisi meslektaşlarımız ve öğrenci kolu temsilcileri ile görüşmeler yapıldı.
Adıyaman’dan sonra Kahramanmaraş’a geçen TDB Heyeti, burada Kahramanmaraş Dişhekimleri Odası TDB Delegesi Mehmet Ağaoğlu ile Kahramanmaraş Ağız Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Yılmaz İspiroğlu’nu ziyaret ederek, deprem sonrası ağız diş sağlığı hizmetleri hakkında bilgi aldı.
Bu ziyaretin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kamile Gül ve Başhekim Doktor Öğretim Üyesi Eda Çetin Özdemir ile fakültedeki eğitim, öğretim üyeleri ve öğrenciler hakkında bilgi alındı.
Kahramanmaraş’taki dişhekimleri ile de bir araya gelen TDB Heyeti, deprem sonrası bölgedeki dişhekimlerinin genel sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Daha sonra 6 Şubat saat 04.00’de başlayan yerel anma programına katılmak üzere Hatay’a geçildi.