MESLEK SORUNLARI SEMPOZYUMU
GSS`DE YERİMİZİ ALDIK, YÖNETMELİKLERDE YER ALACAK AYRINTILAR PLANLANIYOR..
19-22 Haziran 2006 tarihleri arasında devam eden Meslek Sorunları Sempozyumu`nda bir araya gelen TDB Yönetim Kurulu, Oda Başkan ve Yöneticileri, kamunun dişhekimliği hizmetlerini dışardan satın alması ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası(GSS) kanununda dişhekimliği hizmetlerinin yerini tartıştı.
GSS kanununa göre, 10 Ocak 2007 tarihine kadar çıkması gereken 12 yönetmeliğin oluşturulması aşamasında, Türk Dişhekimleri Birliği`nin duruşu ortak paydada belirlenmeye çalışıldı. Özellikle yeni yasayla birlikte sevk sisteminin nasıl olması gerektiği, hizmet bedelinin nasıl belirleneceği, ödeme şeklinin ne şekilde yapılacağı (hizmet başı/ kişi başı) gibi konular üzerinde duruldu.














Tümay İmre`nin başkanlığında, Ali Gürlek (Raportör), Muharrem Armutlu, Necati Hilmi ,Uğur Yapar, Saba Eryılmaz, Emel Coşkun ve Memduh Mazmancı`dan oluşan Ağız Diş Sağlığı Hizmetlerinin Sunumu ve Finansmanı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporda, özellikle GSS`nin 63,68,72,73. maddelerinin üzerinde titizlikle duruldu.

Ağız Diş Sağlığı Hizmetlerinin Sunumu ve Finansmanı Çalışma Grubu
DİŞHEKİMLİĞİ YASASI GÜNCELLEŞTİRİLİYOR
TDB Yönetim Kurulu, Oda Başkan ve Yöneticileri, Meslek Sorunları Sempozyumu`nun ikinci gününde 3224 sayılı yönetmelik taslağını tartıştı. Taslak üzerinde Çanakkale Başkanlar Konseyi toplantısında başlanan görüşmelere Meslek Sorunları Sempozyumu`nda da devam edildi. Türk Dişhekimleri Birliği Hukuk Müşaviri Avukat Mustafa Güler`inde katıldığı toplantıda, yönetmelik de yer alan hükümlere ilişkin olarak odalardan gelen talepler doğrultusunda bazı düzeltmeler yapılarak, TDB Olağan Genel Kurulu`nun onayına sunmak için son şekli verildi.


SAĞLIK TURİZMİNİN ÇERÇEVESİ ÇİZİLİYOR
Sağlık turizminde yaşanan belirsizliğe bir netlik kazandırabilmek, bu alanda yaşanan ve yaşanabilecek etik, tıbbi, mali ve idari sorunlara ilişkin olarak genel bir çerçeve çizebilmek amacıyla Meslek Sorunları Sempozyumu kapsamında çalışmalarını sürdüren Eser Cilasun`un başkanlığında, Hilmi Güngör (Raportör), Erkim Eroğlu, Ali İzar ve Hüseyin Tunç`tan oluşan Sağlık Turizmi ve Dişhekimliği Hizmetlerine Etkileri Çalışma Grubu, bir değerlendirme raporu hazırladı.
Raporda, Türk Dişhekimleri Birliği`nin bu alanda yapması düşünülen hazırlık çalışmalarına yer verildi.
- Aydınlatılmış onam formu ve akreditasyon koşullarını belirlemek üzere, içerisinde turizmcilerin ve uluslararası hukukçuların da yer alacağı bir çalışma grubu oluşturmak.
- Sağlık meslek birlikleri ve diş teknisyenleri odaları ile görüş alışverişinde bulunarak idari ve mali mevzuat oluşturmak.
- Doğabilecek hukuksal sorunlar için üyelerine destek sağlamak.
- Doğabilecek mali sorumluluklara karşı üyelerinin sigortalanmasını sağlamak.
- Sağlık turizmi alanında çalışmak isteyen üyelerinin akreditasyonlarını ve sertifikalandırılmalarını sağlamak. (MSE`de olduğu gibi)
- Mesleğimizle ilgisi olmayan kişilerin komisyon karşılığı hasta taşımalarına engel olmak ve yabancı hastaların hekime daha rahat ulaşmalarını sağlamak amacıyla, meslektaşlarımızın tabelalarında kendilerini ifade etme yolları konusunda çalışmaların sürdürülmesi.
- Dünyadaki özel ve kamu sigortalarıyla ilişkiye geçip kurumsal anlaşmaların önünü açmak.
- Tax-free sistemi ile ilgi bir çalışma yaparak üyelerini bu konuda bilgilendirmek.
- İlgili bakanlıklarla ortak çalışma yaparak sağlık turizmi için mevzuat oluşturmak anlamında devlet desteği almak ve uluslararası fuarlarda gerekli tanıtımın yapılmasını sağlamak.

Sağlık Turizmi ve Dişhekimliği Hizmetlerine Etkileri Çalışma Grubu
************
MSS SONRASI ÇEKİLEN TOPLU HATIRA FOTOĞRAFI



