TERÖRÜ LANETLİYORUZ!
Neredeyse bir nesli tükettik. Dönüyoruz hep yeniden başa. Elimizden kayıp gidiyor her defasında huzur dediğimiz zaman.
Oysa o kadar da zor değil insanı sevmek, insanı yüceltmek. Daha kıymetlisi mi var candan öte. Ama siyaset dediğimiz ulusal ve uluslar arası oyunlar, insan odaklı olmayınca "bencil" ve bir o kadar"acımasızlık" üzerine inşa edilince, sonu kaçınılmaz ölümlerin aktörü oluyor canlarımız.
Ülkemize bu acı iklimi hakim kılmaya çalışan; her türlü terörü, onu besleyen ve ondan beslenen her türlü düşünceyi, çıkar uman ulusal ve uluslaraarası politikaları lanetliyor ve kınıyoruz.
Ülkede huzur ve güven ortamını korumak adına görev yapan asker ve polislerimize yönelik saldırıların son bulmasını istiyoruz. Ölenlerin ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.
İnsan odaklı siyaset için; "temel yanlışın" yegane sorumluları bütün siyasetçileri sağ duyu ve aklı selime davet ediyoruz.
7 Haziran 2015 Milletvekili Seçim sonuçları ile siyasetin toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağını, ülkede huzurun tesis edileceğini düşünürken, sayısal olarak güçlü bir iktidardan son derece başarısız programlarla adeta enflasyona nazire adlar ile toplumun önüne konulan temelsiz terörü önleme çözümleri, biliniyordu ve görüldü ki; partizan politik manevralardan öte değilmiş. Tüm bu yanlışların bedelini yine insanımız canlarıyla ödemeye başladı. Bizim dediğimiz, temel harcını birlikte kardığımız bu ülkenin çocuklarını kaybetmeye başladık yine, her gün yeni bir acı düşüyor yüreklerimize.
Elbetteki umutsuzlukla geleceğe yürünmez. Tüm halkımızı birlik, beraberlik içinde provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.
Türk Dişhekimleri Birliği

