SAĞLIK ÇALIŞANLARI YİNE SALDIRIYA UĞRADI

Dün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde, ateşli silahla yaralanan ve  müdahalelere rağmen kurtarılamayan şahsı görmek isteyen hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlık çalışanları kendilerini hastanenin bir bölümüne kapatmak zorunda kaldı.

Sağlık çalışanlarının kendilerinin ve ailelerinin  hayatlarını hiçe sayarak insanüstü bir çabayla görevlerini yerine getirdikleri bu süreçte, ne  yazık ki sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamalar nedeniyle sağlık çalışanları itibarsızlaştırılmakta ve saldırıya açık hale getirilmektedir.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi  konusunda  gereken tedbirlerin alınması için yetkilileri bir kez daha  uyarıyor, sağlıkçıların toplum nezdinde saygınlığını sağlayacak bir tutum sergilenmesini ve artık hedef gösterilmemelerini istiyoruz.

Türk Dişhekimleri Birliği